by Tiberiu C.

ROSE@FAMP

 

Responsabilitate, Originalitate, Sustenabilitate și Etică

 

Fiecare carieră începe cu o educație bună

edukacja 

Educaţia este cea mai puternică armă pe care voi

o puteţi folosi pentru a schimba lumea.

– Nelson Mandela

AVIZIER

Don't worry

be FAM(P)ILY!

STEFAN-DANIEL HIMER

 

Mă numesc Himer Stefan-Daniel și sunt student în anul I, grupa 207 în cadrul Facultății de Administrație și Management Public. Am luat parte la toate workshop-urile organizate prin proiectul ROSE și am fost plăcut surprins de informațiile pe care le-am dobândit în cadrul acestor activități. În plus, am avut ocazia de a cunoaște o parte dintre profesorii cu care mă voi întâlni în următorii ani, fapt ce a suplinit lipsa interacțiunii fizice.

Aceste workshop-uri m-au ajutat, în primul rând, să mă cunosc mai bine pe mine însumi și au contribuit la dezvoltarea mea continuă, motiv pentru care le sunt recunoscător celor care mi-au oferit ocazia să fac parte din acest proiect. 

Participarea în ROSE mi s-a părut cea mai bună decizie pe care am luat-o deoarece a făcut tranziția dintre liceu și facultate mult mai ușoară, iar posibilitatea de a participa a fost, de asemenea, mult mai accesibilă datorită faptului că activitățile s-au desfășurat în mediul online. Așadar, pot spune ca aș mai participa la asemenea proiecte dacă se va mai ivi ocazia.

TUDOR-VALENTIN IGNAT

 

Mă numesc Ignat Tudor-Valentin și sunt student în cadrul FAMP (Facultatea de Administrație și Management Public), anul I, grupa 207 și sunt, de asemenea, un fericit beneficiar al proiectului ROSE, având astfel ocazia să mă implic în proiecte extracurriculare, fapt ce mă bucură enorm. 

Am luat parte la o serie de workshop-uri interesante, pe parcursul cărora am învățat foarte multe lucruri noi și care m-au ajutat să mă cunosc și să mă înțeleg mai bine pe mine însumi, dar și pe cei din jurul meu.  Pot spune că sunt foarte satisfăcut de toate workshop-urile organizate în cadrul acestui proiect, de la „Gândire Creativă" până la „Arhietipuri", „Lucrul în echipă" sau „Administrația Străzilor", iar la unele dintre ele, cum ar fi workshop-ul „Gândirea Critică”, am participat chiar de două ori.

Toate aceste activități au fost extraordinare și distractive, dar mai ales educative și foarte interactive, studenții fiind încurajați să participe în mod direct, astfel că mi-am putut exprima liber punctul de vedere ori de câte ori am simțit nevoia. De asemenea, aș vrea să mai adaug faptul că apreciez foarte mult implicarea cadrelor didactice coordonatoare și modul în care au organizat aceste activități, fiind foarte receptive și înțelegătoare. În ceea ce privește participarea mea, consider că am fost foarte implicat, entuziasmul meu fiind alimentat de diversitatea subiectelor abordate, dar și de dorința de a învăța cât mai mult și de a mă dezvolta pe toate planurile.

MIRUNA GROSU

 

Numele meu este Grosu Miruna, sunt studentă în cadrul Facultății de Administrație și Management Public și fac parte din grupa 207. Am participat în cadrul proiectului ROSE la o parte din workshop-urile organizate.

Prin intermediul workshop-urilor am cunoscut persoane noi și mi-am îmbunătățit diferite skill-uri, precum cele de comunicare și cooperare, skill-uri pe care simțeam că am nevoie să le dezvolt și pe care îmi doream să pun accentul de multă vreme. De asemenea, am reușit să îmi formez o nouă perspectivă asupra lumii din jurul meu, acesta fiind pentru mine cel mai important lucru pe care l-am învățat în ultima vreme. 

Consider că aceste activități sunt necesare în viața studenților, deoarece vin ca o ,,gură de aer proaspăt,, și ne scot puțin din rutina noastră de zi cu zi, reprezentând totodată și o mare oportunitate de dezvoltare personală.

MIHAI ANTOHE

 

În cadrul proiectului ROSE am participat la o serie de workshop-uri foarte interesante.

Workshop-ul de „Gândire Critică"  a abordat o temă foarte interesantă, iar pe parcursul acestuia am învățat cum să gândesc dintr-o altă perspectivă și despre cum trebuie să apreciez o problemă în vederea găsirii unei soluții eficiente. În ceea ce mă privește, acest workshop m-a ajutat și mi-a plăcut atât de mult încât îmi doresc ca în viitor să particip și la alte activități pe această temă.

Workshop-ul ”Lucru în echipă” m-a ajutat să înțeleg că munca în echipă reprezintă o competență extrem de importantă pe care fiecare dintre noi trebuie să o dobândească și să o dezvolte. Mai mult decât atât, în urma acestui workshop am reușit să descopăr un lucru foarte important despre mine, și anume faptul că pot lucra eficient în cadrul unei echipe.

Un alt workshop extrem de interesant la care am participat este cel intitulat „Inteligență Arhetipală și Branding Personal”  în urma căruia am reușit să mă regăsesc pe mine prin ceea ce sunt și ceea ce fac, să-mi lărgesc orizonturile și să-mi dezvolt personalitatea.

Workshop-ul ”Gândire creativă” a abordat un subiect pe placul meu, creativitatea, care este implicată în producerea de idei noi, originale și valoroase. Am înțeles că aceasta constituie un element esențial în tot ceea ce facem, fie că e vorba de viața de zi cu zi, activitatea profesională sau academică. Din acest punct de vedere, este o calitate extrem de importantă și pot spune că eu, la rândul meu, sunt un student care dă dovadă de creativitate în tot ceea ce face.

GABRIELA NECHITA

 

 

Numele meu este Nechita Gabriela, sunt din grupa 209, seria B la programul de licență ,,Administrație Publică,,. Am participat în cursul anului I la workshop-urile care s-au organizat în cadrul proiectului ROSE.

Aceste activități m-au ajutat să descopăr multe lucruri despre mine și mai ales aspecte pe care le-as putea îmbunătăți pentru a excela în plan profesional. Astfel de workshop-uri vin în folosul studenților interesați să se implice în cât mai multe activități ce au ca scop dezvoltarea lor, iar eu, fiind unul dintre acei studenți, am luat parte cu plăcere și mi-au fost de mare folos.

ȘTEFANIA-MARINA ȘOVĂREL

 

Numele meu este Șovărel Ștefania-Marina și sunt studentă în cadrul Facultății de Administrație și Management Public, în grupa 212, seria B.

Am participat, în cadrul proiectului ROSE, la workshop-uri pe diferite teme, workshop-uri care au avut un impact pozitiv asupra mea și care m-au ajutat enorm, mai ales că mă consider a fi o fire mai introvertită. Participarea la aceste activități reprezintă un plus de informații și cunoștințe pentru mine, iar din fiecare workshop în parte am avut ceva valoros de învățat. Consider că au fost benefice, atât pentru mine, cât și pentru colegii mei din proiect și sunt sigură că acest lucru o să se observe în tot ceea ce vom face mai departe.

MIHAELA VALENTINA VLAD

 

Mă numesc Vlad Mihaela Valentina și fac parte din cadrul Facultății de Administrație și Management Public. Am luat parte la workshop-urile organizate în cadrul proiectului ROSE, acestea fiind activități suplimentare față de activitățile de seminar și de curs, reprezentând un real avantaj pentru cei care participă.

Workshop-urile au avut loc după terminarea orelor de curs, iar pe parcursul acestora au fost abordate diverse subiecte care mi s-au părut extrem de interesante.

Mă bucur foarte mult că am putut participa la fiecare dintre acestea, însă preferatul meu a fost workshop-ul ”Gândire creativă”, pe parcursul căruia am învățat cât de importantă este creativitate și abordarea creativă în vederea găsirii unor soluții inovatoare.

ANDREEA PETRESCU

 

Numele meu este Andreea Petrescu și sunt studentă în cadrul Facultății de Administrație și Management Public, specializarea Administrație Publică.

Prin intermediului proiectului ROSE am participat la o serie workshop-uri despre care pot spune că au avut un impact foarte mare asupra mea și care, cu siguranță, vor juca rol important în dezvoltarea personală și profesională. M-au ajutat să-mi lărgesc orizontul cunoștințelor și să aprofundez anumite aspecte de interes pentru mine, aspecte pe care consider că aveam nevoie să le îmbunătățesc.

De asemenea, am interacționat cu persoane foarte receptive, care au reușit să creeze o atmosferă relaxantă, iar pe parcursul workshop-urilor am avut dialoguri deschise și am putut comunica liber, fapt ce a făcut ca acestea să fie și mai atractive.

Așadar, pentru mine, proiectul ROSE a reprezentat o oportunitate de care am profitat la maxim pentru a acumula cât mai multe informații ce mă vor ajuta să evoluez.

ELENA-MAIA NITA

 

Numele meu este Elena-Maia Nita și sunt studentă în anul I la Facultatea de Administrație și Management Public.

Participând la workshop-urile organizate în cadrul proiectului ROSE am  reușit să acumulez numeroase informații folositoare și experiențe care mă vor ajuta cu siguranță pe viitor, atât pe plan profesional, în clădirea unei cariere strălucite, dar și pe plan personal, în ceea ce privește relațiile cu oamenii din jurul meu.

FLORIN-GABRIEL PASCU

 

Numele meu este Pascu Florin-Gabriel și sunt student în anul I la Facultatea de Administrație și Management Public, în grupa 210.

Anul acesta studențesc a fost un nou început pentru toți din multe puncte de vedere și în ciudat faptului că inițial mi-a fost puțin greu să mă adaptez la învățământul în sistemul online, cu trecerea timpului am reușit.

Un factor important care m-a ajutat să depășesc această situație a fost proiectul ROSE prin intermediul căruia am putut participa la diferite workshop-uri și astfel am putut interacționa mai mult cu colegii și cu profesorii mei.

Workshop-urile organizate prin acest proiect m-au ajutat să mă cunosc mai bine, să pun în evidență calitățile cu adevărat valoroase și să identific aspecte pe care trebuie să le îmbunătățesc, astfel, pot spune că unul dintre preferatele mele a fost workshop-ul ” Inteligență Arhetipală și Branding Personal”.

ANDREI ALEXANDRU PĂDUREȚU

 

Numele meu este Pădurețu Andrei Alexandru și sunt student în anul I în cadrul Facultății de Administrație și Management Public.

Datorită proiectului ROSE, am avut ocazia să particip la diferite workshop-uri ce au abordat diferite teme de interes pentru studenți și pentru tineri în general, de la gândirea critică și creativă, până la branding personal și lucru în echipă.

Pentru mine, workshop-urile au fost foarte benefice, deoarece m-au ajutat să ies din zona de confort și mi-au oferit niște perspective noi asupra propriei persoane.

Din punctul meu de vedere, acest proiect este foarte folositor, deoarece ajută studenții să se familiarizeze cu atmosfera dintr-o universitate, mediul universitar fiind diferit de cel din liceu. Totodată, aceste activități ne ajută în dezvoltarea abilităților de comunicare, mai ales că s-au desfășurat sub forma unor discuții libere și fiecare dintre noi și-a putut exprima punctul de vedere.

GABRIELA MARIA BĂLAN

 

Mă numesc Bălan Gabriela Maria și sunt studentă în anul I, la Facultatea de Administrație și Management Public din cadrul Academiei de Studii Economice din București, specializarea Resurse Umane.

Pe parcursul acestui semestru am avut ocazia de a participa la diferite workshop-uri în cadrul cărora am acumulat numeroase cunoștințe folositoare atât pentru îmbunătățirea vieții de student, cât și pentru dezvoltarea unor skill-uri prin care voi reuși să mă diferențiez la viitorul loc de muncă.

Primul workshop la care am participat a fost ,,Speak your mind”. Cu ajutorul speaker-ului Andrei Botez am reușit să îmi îmbunătățesc abilitățile de comunicare, întrucât ne-au fost prezentate modalități eficiente de transmitere a informațiilor, de recunoaștere a profilului comportamental al interlocutorului, de expunere a opiniilor într-un mod pozitiv, dar și de gestionare a limbajului verbal și nonverbal. De asemenea, domnul psiholog Osiceanu a reușit să ne prezinte metode eficiente de gestionare a emoțiilor, prin care putem face față stresului atât de-a lungul studiilor universitare, cât și în mediul organizațional. Astfel, skill-urile pe care le-am dobândit în urma workshop-ului sunt capacitatea de rezolvare a problemelor, dezvoltarea inteligenței emoționale și a creativității,  lucrul în echipă, dar și acumularea abilităților de gestionare eficientă a timpului.

TESTIMONIALE STUDENȚI PROGRAM DE LICENȚĂ „RESURSE UMANE”

 

care au participat la WORKSHOP-URILE organizate în cadrul Proiectului Rose@FAMP în anul universitar 2020-2021 

TESTIMONIALE STUDENȚI PROGRAM DE LICENȚĂ „ADMINISTRATIE PUBLICA”

 

care au participat la WORKSHOP-URILE organizate în cadrul Proiectului Rose@FAMP în anul universitar 2020-2021 

ANDREEA-CRISTINA CIORAN

 

Mă numesc Cioran Andreea-Cristina, studentă în primul an la programul de licență „Resurse Umane”, din cadrul Facultății de Administrație și Management Public.

În cadrul FAMP, mi s-a oferit oportunitatea de a participa la workshopurile organizate prin intermediul proiectului ROSE, fapt ce a dus spre o evoluție considerabilă în dezvoltarea mea personală, profesională, dar și spirituală.

Workshop-urile de lucru în echipă și cel despre gândirea critică m-au ajutat în perfecționarea skill-urilor de comunicare și de gestionare a sarcinilor unei echipe, formându-mă ca viitor lider.

 De asemenea, prin workshopul de branding personal și gândire arhetipală am reușit să-mi formez și să-mi înțeleg mult mai bine identitatea, scopul, dar și caracterul, accentuându-mi mult mai bine atuurile și punându-mi în lumină misiunea pe care vreau să o îndeplinesc, misiune care vizează creativitatea în raport cu relațiile interumane.

MARIA-ELENA GHOLMIEH

 

Mă numesc Gholmieh Maria-Elena și sunt studentă la Facultatea de Administrație și Management Public, specializarea Resurse Umane din cadrul Academiei de Studii Economice din București. În cel de-al doilea semestru al primului an de licență, m-am implicat activ în activitățile proiectului ROSE. În cadrul acestui demers academic, consider că workshopurile organizate m-au ajutat foarte mult, deoarece, cu ajutorul lor, am reușit să îmi consolidez anumite abilități de bază cum ar fi lucrul în echipă, rezolvarea problemelor, creativitatea, dar și încrederea de sine. De asemenea, a fost o experiență pozitivă care m-a ajutat să mă dezvolt pe plan personal și pe plan profesional. Sper ca pe viitor să se mai organizeze astfel de workshopuri, deoarece mi-ar plăcea să repet această experiența.

COSMINA BOGDAN MATECIUC

 

Mă numesc Mateciuc Cosmina Bogdana, studentă la Facultatea de Administrație și Management Public din cadrul A.S.E, în anul I, licență, la specializarea „Resurse Umane”.

Pe parcursul semestrului al II-ea am participat la două workshop-uri din cadrul proiectului ROSE, și anume: în Martie la workshop-ul de „Gândire creativă”, iar în luna Mai la workshop-ul de „Lucru în echipă”.

Mărturisesc că acestea m-au ajutat foarte mult, deoarece m-am dezvoltat atât din punct de vedere al creativității, fiindcă am înțeles că întotdeauna există un moment în care să devii creativ, cât și din punct de vedere al lucrului în echipă. În plus, am învățat să citesc mai bine oamenii și să le înțeleg comportamentele.

RUXANDRA MANU

 

Numele meu este Manu Ruxandra și sunt studentă în anul I la Facultatea de Administrație și Management Public, specializarea Resurse Umane.

În urma workshop-ului pe tema „Inteligență arhetipală”, am reușit să descopăr lucruri noi despre mine. Având în vedere contextul actual, cel al pandemiei, nu am putut să comunic niciodată cu colegi din alte grupe pentru a-i cunoaște mai bine, însă în cadrul acestui workshop totul a fost diferit. Bariera elev-profesor nu și-a pus deloc amprenta asupra discuțiilor noastre, întrucât au fost dezbătute subiecte foarte interesante și actuale, ca în final să reușim să ne cunoaștem mai bine atât pe noi înșine, cât și pe cei din jurul nostru.

ANGELICA IULIANA PAPA

 

Mă numesc Papa Angelica Iuliana și sunt studentă în anul I la Facultatea de Administrație și Management Public, specializarea Resurse Umane.

În cadrul proiectului ROSE, am avut oportunitatea de a participa la diverse workshopuri, anume: „Brand Personal și Inteligență Arhetipală”, „Gândire critică” și „Lucru în echipă”.

Aceste workshopuri au fost foarte interesante și utile, atât pentru dezvoltarea personală, cât și pentru cea profesională, deoarece m-au ajutat să îmbunătățesc aptitudinile pe care le am, dar și să descopăr anumite calități pe care nu știam că le posed.

Workshopul „Brandul Personal și Inteligență Arhetipală” a contribuit la conturarea personalității mele și la o mai bună cunoaștere a sinelui. Am descoperit unele abilități pe care nu le cunoșteam, iar încrederea în forțele proprii a crescut.  Workshopul „Gândire critică” m-a ajutat să înțeleg mai bine punctul de vedere al altora și să privesc situațiile și problemele din mai multe perspective, în scopul alegerii soluției optime. Prin intermediul workshopului „Lucru în echipă”, am dezvoltat competențe de comunicare și organizare, ce vor fi foarte utile în carieră.

ANDREEA ALEXANDRA STAN

 

Numele meu este Stan Alexandra Andreea și sunt studentă în anul I la Facultatea de Administrație și Management Public, specializarea Resurse Umane, în cadrul Academiei de Studii Economice din București. Prin intermediul workshop-urilor dedicate gândirii critice și brandului personal din cadrul proiectului ROSE, am avut oportunitatea de a cunoaște, în profunzime, procesul de promovare a sinelui și, totodată, o latură importantă a gândiri umane.

În urma informațiilor prezentate, am învățat cum pot identifica și realiza cu ușurință conexiuni logice între idei și argumente proprii și cum pot  rezolva probleme cu un grad ridicat de dificultate. De asemenea, am asimilat informații referitoare la importanța autenticității și a notorietății, dar și detalii despre conturarea unei imagini personale. 

Personal, consider că workshop-urile la care am participat m-au ajutat în dezvoltarea mea personală și profesională, aducându-mi un amalgam de skill-uri, motiv pentru care îmi doresc să mai iau parte și în viitor la astfel de proiecte extracurriculare.

ȘTEFANIA-LARISA ȘERBAN

 

Mă numesc Șerban Ștefania-Larisa și sunt studentă în cadrul Academiei de Studii Economice din București, la Facultatea de Administrație și Management Public, specializarea Resurse Umane, în anul I, la programul de licență. Prin intermediul proiectului ROSE, am avut oportunitatea de a participa la o serie de workshop-uri cu diverse tematici, precum: gândire critică, gândire creativă, lucrul în echipă și brand personal.

Subliniez faptul că am participat la toate workshopurile menționate anterior, unde mi-am putut dezvolta o serie bogată de skill-uri. În cadrul acestor evenimente, am înțeles faptul că trebuie să dăm dovadă de autenticitate, care va avea drept consecință notorietatea. În plus, mi-am dezvoltat abilitatea de a lucra în echipă, un punct deosebit de important în cadrul societății actuale. Prin completarea unui chestionar am descoperit faptul că am un nivel înalt în ceea ce privește competențele comunicaționale și de relaționare cu oamenii.

ALEXIA-MARIA TUDOR

 

Mă numesc Tudor Alexia-Maria și sunt studentă la Facultatea de Administrație și Management Public – programul de licență „Resurse Umane”. 

În cadrul proiectului ROSE am participat la două workshop-uri: „Personal Branding și Inteligența Arhetipală” și „Gândire creativă”.

În cadrul primului workshop, destinat brandului personal, am aflat cum pot să mă cunosc mai bine și cât este de important să investim în brandul nostru, acesta fiind cartea noastră de vizită, felul în care suntem văzuți de persoanele care ne cunosc. În cele patru ore petrecute la workshop, am realizat teste de personalitate, am discutat despre importanța promovării brandului personal și despre 4 arhetipuri foarte importante cu ajutorul cărora ne putem da seama care sunt punctele noastre forte și slabe în funcție de arhetipul sau arhetipurile corespunzătoare nouă.

În cadrul celui de-al doilea workshop, destinat gândirii creative, am învățat ce este gândirea creativă, la ce ne ajută aceasta, care sunt tehnicile folosite în procesul creativ și cum putem găsi soluții eficiente și creative pentru a rezolva anumite probleme. Gândirea creativă este strâns legată de gândirea divergentă, care ne ajută să generăm idei noi explorând diferite soluții.

A fost o experiență minunată pe care nu o voi uita prea curând. Recomand cu multă căldură participarea la astfel de activități pentru a vă dezvolta atât în relația cu voi, cât și în relația cu ceilalți.

SILVIA-TAMARA VICOL

 

Numele meu este Vicol Silvia-Tamara și sunt studentă în anul I la Facultatea de Administrație și Management Public, specializarea Resurse Umane, în cadrul Academiei de Studii Economice din București.

Am participat la Workshopul Gândire Critică și la Workshopul Gândire Creativă. Ambele activități au fost bine-venite și folositoare.

Primul workshop a fost foarte intens și mi-am îmbogățit semnificativ bagajul intelectual. A fost foarte bine conceput, cu exemple clare și ușor de înțeles. Consider că acest workshop reușește să facă ceea ce pretinde că poate face, adică să te facă să te gândești mai critic, logic și rațional la lucruri. Pe scurt, să găsești un echilibru între rațional și emoțional. Astfel, m-am bucurat din plin de acest workshop!